Home » » Rakyat selangor nak air Najib beri air

Rakyat selangor nak air Najib beri air

Written By kiff isme on Isnin, 6 Disember 2010 | Disember 06, 2010


Apabila kerajaan kedah menaikan tariff air,puak-puak umno/bn berdemo membantah kenaikannya.
Bila kerajaan Pakataan rakyat selangor hendak memberikan air percuma kepada rakyat,puak-puak umno/bn membantah juga.Rakyat selangor terpaksa turun padang,berdemo untuk menuntut air percuma dari puak-puak umno/bn sehingga di berikan banyak air oleh pihak polis yang di tunggangi oleh puak-puak umno/bn ini.


Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menyifatkan penstrukturan semula industri air Selangor sebagai satu isu serius kerana ia membabitkan kepentingan rakyat secara keseluruhannya.

Sehubungan itu, beliau meminta semua pihak terlibat mengetepikan soal politik supaya keutamaan dapat diberikan kepada masalah rakyat.

Menurutnya, dalam apa keadaan sekalipun isu yang melibatkan masalah rakyat perlu melebihi daripada segala-galanya.

''Dalam masalah air ini kerajaan negeri berada pada kedudukan yang berbeza, namun begitu kita akui ia merupakan satu isu serius dan seharusnya pihak terbabit mengetepikan soal parti politik," katanya selepas menghadiri Konvensyen Barisan Nasional (BN) 2010 di Wisma MCA di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika ditanya mengenai isu penstrukturan semula air di Selangor.

Hari ini, Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengemukakan memorandum mengenai penstrukturan semula industri perkhidmatan air Selangor kepada Istana Negara bagi memohon campur tangan Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin berhubung isu itu.

Memorandum itu diserahkan kepada Pegawai Akhbar Istana Negara, Khairi Abdul Rahman kira-kira pukul 2.15 petang.

Antara kandungan memorandum itu memohon Seri Paduka menitahkan hak air yang kini dikendali Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) dikembalikan kepada Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor.

Kenyataan Najib tentang isu air,seperti cakap tak serupa bikin

1 ulasan:

Sila berkongsi maklum balas anda dalam ruang perbincangan atau FB dan memfailkan apa-apa fakta yang anda dapati melalui pengalaman dan pengetahuan anda.

Ulasan isu hendaklah dengan fikiran terbuka, supaya setiap ulasan akan memberi manfaat kepada semua.

Berbahas atau bertukar-tukar pendapat,agar yang kurang kita tambahkan,yang lebih kita berikan.