Home » » Internet Seluruh Selangor

Internet Seluruh Selangor

Written By kiff isme on Isnin, 8 November 2010 | November 08, 2010Tahun 2013 disasarkan oleh Kerajaan Selangor untuk keseluruhan negeri ini menerima penembusan Internet.

Exco Kebajikan, Hal Ehwal Wanita, Sains, Teknologi dan Inovasi, Rodziah Ismail berkata, dia akan membentangkan kertas kerja sasaran itu pada bajet 2011 yang akan berlangsung esok hingga 16 November depan.

Rodziah Ismail berkata, 'digital lifestyle' adalah kemestian di Selangor bagi memastikan rakyatnya dapat menerima informasi dengan tepat dan bebas, sesuai dengan Enakmen Kebebasan Informasi yang sedang dibentangkan.

Semasa Pakatan Rakyat mendapat mandat memerintah dua tahun lalu, jumlah penebusan Internet ketika itu hanya 23.4 peratus, kini telah meningkat dengan cepat.

"Pada suku ke 4, 2008, ia telah meningkat ke 33.3, manakala 2009, 49.1 peratus dan tahun lepas kita letakkan 57 peratus tanda aras KPI Selangor," kata Rodziah.

Beliau berucap di Pelancaran Wi-fi Selangor percuma di Dataran Shah Alam malam tadi.

Beliau berharap wi-fi percuma yang diberi oleh kerajaan Selangor dapat dimanfaatkan oleh orang ramai yang menggunakan laptop atau telefon bimbit untuk menerima dan menghantar informasi dengan lebih baik.tvs

0 ulasan:

Catat Ulasan

Sila berkongsi maklum balas anda dalam ruang perbincangan atau FB dan memfailkan apa-apa fakta yang anda dapati melalui pengalaman dan pengetahuan anda.

Ulasan isu hendaklah dengan fikiran terbuka, supaya setiap ulasan akan memberi manfaat kepada semua.

Berbahas atau bertukar-tukar pendapat,agar yang kurang kita tambahkan,yang lebih kita berikan.