:
Home » , » Tabung Emas Rahsia Raja-Raja

Tabung Emas Rahsia Raja-Raja

Selasa, 17 April 2012 | 0 comments

Kewujudan beribu2 tan emas dari Malaya yang disimpan di UK. He's the one officer yg selalu ke sana untuk buat audit.. tapi.. jumlahnya tidak dinyatakan.. cume kuantiti je dia tau.


PLAUSIBLE FACTS
Tabung Emas Rahsia Raja-Raja


1. pada tahun 1916, Sultan-Sultan Melayu bagi P$500,000.00 + another P$500,000.00 disumbangkan kepada Britain untuk kos perang WW1 dan kos membina kapal HMS Malaya

Facts ni ramai tau, but.. ramai x tau 'dari' mana except dari Raja-Raja Melayu (Siapa.. x tau)


2. Pada tahun 1938, dorang lagi sekali menyumbangkan P$ 10,000,000.00 untuk perbelanjaan pertahanan Singapore + another few million untuk pertahanan semasa perang 1942-1944

Tabung Emas Rahsia Raja-Raja


3. Tahun 1945 onwards, beberapa Juta lagi disumbangkan (jumlah tidak diketahu) untuk kos penempatan, senjata dan gaji askar2:

- MSG dan Burma Rifles
- 2 Batallion British
- 1 Batallion India
- 1 Regiment British Volunteer
- 2 Divisions Regiment Gurkha
- Internal securities (special branch and Police)

THAT'S.. sumbangan dari 'negeri-negeri' bukan bermakna KERAJAAN NEGERI YG BAGI... sebab... negeri melayu masih dibawah British.. semua hasil British yang kaut..

BERMAKNA, sumbangan tersebut merupakan dari Raja-Raja Melayu...

Dari mana?????

dari... TABUNG RAHSIA RAJA-RAJA

Tabung Emas Rahsia Raja-Raja
Tabung Emas Rahsia Raja-Raja

Jumlah awal dikira sebanyak P$60,000,000.00 pada tahun 1938.. dinamakan "MALAYAN FUNDS"... dan dipegang oleh "Crowne Agents" sebagai Pemegang Amanah

Signatories nye pulak - cume Raja-Raja Melayu.... = 9 signatories, baru boleh keluarkan.. mcm sign cheque yg memerlukan 9 signatures..

Even, pegawai2 tinggi British yg power2 kt Colonial Office pun tak mampu nak buat ape2 utk keluarkan uang itu..

CUBAAN MEROMPAK YANG GAGAL
Tabung Emas Rahsia Raja-Raja


However, pada 23rd April 1943... Pegawai2 Colonial Office menggunakan tabung tersebut untuk membiayai kos mereka

AKAN TETAPI.... mereka sedar akan implikasi tersebut tapi telah terlambat, yg akan menyebabkan British Queen, Crowne Agents dan seluruh kerajaan British dihadapkan ke Mahkamah

Dorang dah rompak, tapi.. bile sedar implikasi.. dorang jadi takut.... LALU :

Pada 1945-1945... dorang cuba menubuhkan Malayan Union

PENIPUAN BUKU TEKS

Kita diajar yang "Malayan Union" ditubuhkan untuk memindahkan hak eksekutif Raja-Raja Melayu kepada British Crowne Representative.. cume 1 kuasa eksekutif di Malaya, dan Raja2 Melayu cume dalam bidang adat dan agama...

SEBENARNYA....
Tabung Emas Rahsia Raja-Raja

Dengan 'memindahkan' kuasa eksekutif itu.. maka, signatories untuk Tabung Rahsia tersebut dengan automatik jatuh kepada 1 signatory sahaja - Crowne Agent

Ini adalah sebab utama "Malayan Union" ditubuhkan... untuk merompak tabung tersebut, bukan untuk bagi kerakyatan kepada pendatang atau pentadbirang yang lebih baik


- Dari mane dorang dapat sumber utk tabung2 itu?? x tau...
- Ape term yg diberi semasa Crowne Agents diamanahkan pegang tabung tu??? x tau.... implikasinya amat menakutkan Britain..
- Kenape pulak Malayan Union dibatalkan tanpa bantahan keras British???

sumber
Kongsikan :

0 comments:

Catat Ulasan

Sila berkongsi maklum balas anda dalam ruang perbincangan atau FB dan memfailkan apa-apa fakta yang anda dapati melalui pengalaman dan pengetahuan anda.

Ulasan isu hendaklah dengan fikiran terbuka, supaya setiap ulasan akan memberi manfaat kepada semua.

Berbahas atau bertukar-tukar pendapat,agar yang kurang kita tambahkan,yang lebih kita berikan.

 
Copyright © 2011. Politik kedai kopi - All Rights Reserved
Template Modify by Politik Kedai Kopi
Proudly powered by Blogger