:
Home » » PRU13:Umno Tidak Pernah Buka Al-Quran

PRU13:Umno Tidak Pernah Buka Al-Quran

Khamis, 2 Mei 2013 | 1comments


HULU LANGAT 2 MEI: Mantan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Muhammad Muhd Taib mendakwa Umno-BN tidak pernah membuka Al-Quran semasa menguruskan parti sepanjang beliau menjadi ahli dan pemimpin parti berkenaan

 Meskipun Umno-BN bertanggungjawab di dalam pembangunan serta pembinaan institusi masjid dan sekolah agama namun mereka tidak pernah melaksanakan tuntutan seperti yang diajar di dalam Al-Quran.

Lebih dikenali dengan panggilan Mat Taib, tindakan ini berbeza dengan perjuangan PAS yang menggunakan sepenuhnya kreadibiliti ulama dan Ilmuan agama dalam memacu pentadbiran parti malah menjadikan Al-Quran sebagai panduan perjuangannya.

“Saya tengok masa saya dalam parti (Umno-BN) dari peringkat rendah hingga Malaysia, minta maaf tuan-tuan dan puan-puan Umno tidak pernah sekalipun membuka Al-Quran.

“Kalau ada Ketua Cawangan dan semua di sini pernah tak anda membuka Al-Quran, ikut ajaran Quran semasa mentadbir parti. Pernah tau tidak?” soalnya kepada penduduk Kampung Jawa.

Menurutnya, berbeza dengan Umno-BN, pimpinan PAS dipandu oleh golongan ulama sambil diseimbangkan oleh golongan profesional selain menjadikan Al-Quran sebagai panduan perjuangan.

Turut hadir sama, calon PAS yang juga penyandang Parlimen Hulu Langat, Dr Che Rosli Che Mat dan calon PAS DUN Dusun Tua, Razaly Hassan.

Tegas Mat Taib, Pakatan Rakyat bersedia untuk mentadbir negara berdasarkan keupayaan yang ditunjukkan sepanjang mentadbir Selangor.

Ini diikuti dengan pemilihan calon yang berkredibiliti berbanding Umno-BN meskipun mereka melaungkan ‘transformasi’.

“PR sudah bersedia dan mempunyai orang yang cukup untuk memerintah Putrajaya.

Dengan nada yakin, Mat Taib percaya Selangor akan terus kekal ditadbir Pakatan Rakyat dan mentadbir semula Negeri Perak selain mengharapkan kerajaan baru di Putrajaya.
Kongsikan :

1 ulasan:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    BalasPadam

Sila berkongsi maklum balas anda dalam ruang perbincangan atau FB dan memfailkan apa-apa fakta yang anda dapati melalui pengalaman dan pengetahuan anda.

Ulasan isu hendaklah dengan fikiran terbuka, supaya setiap ulasan akan memberi manfaat kepada semua.

Berbahas atau bertukar-tukar pendapat,agar yang kurang kita tambahkan,yang lebih kita berikan.

 
Copyright © 2011. Politik kedai kopi - All Rights Reserved
Template Modify by Politik Kedai Kopi
Proudly powered by Blogger