Langkau ke kandungan utama

TG Nik Aziz terima BR1M


Gambar diatas telah disiarkan oleh sebuah Blog Pro UMNO dengan tujuan memperbodohkan rakyat Malaysia kononnya TG Nik Aziz juga adalah seorang penerima BR1M..

Oleh itu beliau menganggap TG Nik Aziz juga wajar digelar sebagai binatang kerana menurut pencacai UMNO itu TG Nik Aziz telah menganggap penerima BR1M sebagai binatang.

Malangnya cubaannya untu memperbodohkan rakyat Malaysia akhirnya telah menyerlahkan kebodohan  kebodohan dirinya sendiri..

Baca dulu apa yang ditulisnya tentang gambar yang disiarnya itu..

Apa cer ni beb? Bila dia dapat tak apa pulak nak ambil? Ini bukti dia hanya pentingkan diri sendiri. Melarang ahli-ahli dengan memburuk-burukan penerima BR1M tapi dia ambil tak apa pula?

Video ini menajdi bukti bagaimana Nik Aziz menghina para penerima BR1M sebagai ayam dan lembu malahan orang PAS yang menerimanya turut terpalit sama. Sebagai seorang yang kononnya arif ilmu agama, mengapa mesti kata-kata penghinaan sebegitu digunakan?

Hanya kerana bantuan kerajaan dia sanggup menyatakan sebegitu rupa. Semoga Allah betulkan minda Nik Aziz dari terus ditenggelami sifat politiknya yang bertopengkan syaitan.

Kena ingat ya yang menerima wang BR1M adalah mereka yang berpendapatan rendah. Orang susah dapat duit terus disamakan dengan binatang. Jahanam punya orang tua!

K7L : Nak maki Keris?..baik maki Nik Aziz sebab dia maki orang susah boleh..


Kebodohannya yang pertama ialah meskipun beliau menyokong UMNO/BN beliau sendiri tidak tahu kriteria yang membolehkan seseorang itu menerima BR1M.

Dimana syarat utamanya yang melayakkan seseorang menerima BR1M itu ialah pendapatannya seisi rumah sebulan kurang dari RM3,000.

Manakala kebodohannya yang kedua ialah menyerlahkan sifat bodoh yang ada dalam dirinya dalam menggunakan aplikasi photoshop..

Jelas kelihatan pada gambar tersebut ianya telah di edit..

Kebodohannya yang ketiga pula ialah beliau menganggap semua rakyat Malaysia bodoh sepertinya bila meng'edit' gambar yang mudah ditemui melalui Google..

Tengoklah betapa bodohnya dia..


Apalah malang nasib Najib.. ada cybertrooper pun bodoh - bodoh belaka...

Sumber:http://darisungaiderhaka.blogspot.com/2013/02/tg-nik-aziz-terima-br1m-pencacai-umno.html?m=1


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

MyKas : Kad Pengenalan mempunyai tarikh luput LAYAK mengundi

MyPR

Pada 1 Jun 2006, MyPR telah diperkenalkan sebagai mengganti kad pengenalan merah untuk pemastautin tetap Malaysia. 'My' membawa maksud yang sama seperti MyKad (Malaysia) manakala 'PR' adalah singkatan kepada bahasa Inggeris, Permanent Resident.

MyPR berwarna merah sepenuhnya mengandungi semua data utama sama seperti pemegang MyKad. Namun begitu di belakang MyPR mempunyai cetakan data mengenai negara asal pemegang MyPR termasuk nombor permit permastautin tetap.

Penggunaan set nombor kad pengenalan 12 digit yang sama digunakan pada MyKad dan MyKid dan cuma dibezakan dengan kod tempat kelahiran mengikut tempat dilahirkan, biasanya kod 71 yang mewakili kelahiran di luar negeri.MyKas

Kad Pengenalan Pemastautin Sementara (KP hijau)  mula dicetak di atas kad pengenalan bentuk baru (berwarna hijau) bermula 20 April 2010. Kad Pengenalan Sementara ini dinamakan MyKas dan tempoh sahlaku adalah selama 5 tahun./tarikh luput/ Expired Date

Bagi pemegang kad pengenalan Pemastautin…

PTPTN: Video DBKL rampas khemah

KUALA LUMPUR 24 April: Penguatkuasa Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) terus mengganggu perkhemahan mahasiswadi Dataran Merdeka apabila merampas khemah dan kanopi serta memasang pita di sekitar kawasan itu, jam 6.45 pagi.

Mengikut twitter, mereka juga menghalau mahasiswa yang kebanyakannya masih tidur tanpa memberi cukup masa untuk mengambil barangan peribadi masing-masing.

Bagaimanapun, bekalan makanan dan minuman mereka tidak dirampas.
“Kamu boleh rampas khemah kami tapi kamu tak boleh rampas semangat kami!” tulis twitter kendalian kumpulan yang menggelar diri mereka sebagai OccupyDataran, pagi ini.

Mereka bergabung dengan kumpulan mahasiswa yang merintis perkhemahan itu sebaik sahaja demontrasi Mansuh PTPTN berakhir Sabtu lalu.

Mereka bercadang untuk terus berkhemah sehingga 28 April – tarikh acara Duduk Bantah sempena Bersih 3.0 berlangsung.

Dalam perkembangan terbaru, mahasiswa Umar Mohd Azmi yang ditahan dan dihadap ke mahkamah semalam atas dakwaan menghalang tugas pegawai DBK…

Ramai tertipu dengan ikan terubuk masin Sarawak

SEBUT saja terubuk Sarawak, pasti ramai yang akan terliur dengan keenakan isinya yang lemak dan manis, apa lagi kalau dapat menikmati ikan terubuk bertelur.

Malah tidak sah rasanya kunjungan pelawat ke Bumi Kenyalang, kalau tidak membawa pulang 'ole-ole' ikan terubuk Sarawak, terutama terubuk masin dan telur terubuk masin, yang ada dengan banyaknya di Pasar Tamu Satok di Kuching. Terubuk ini juga laris ketika Ramadan yang menjadi juadah wajib penggemarnya ketika berbuka mahu pun sahur.

Pendek kata, terubuk Sarawak memang amat popular terutama di kalangan pelawat dari Semenanjung, Sabah dan Brunei Darussalam, yang menjadikannya buah tangan wajib apabila berkunjung ke bumi kenyalang ini.

Populariti terubuk ini berkait rapat dengan hakikat ikan itu sudah lama pupus dari sungai di Semenanjung tetapi di Sarawak spesies ikan bertulang banyak itu masih boleh diperoleh terutama pada musim terubuk bertelur antara Jun hingga Oktober.

Bekalan terubuk tempatan boleh didapati di Sungai Lu…